Egy tüneményes, nagyon érdeklődő és tanulnivágyó fiúcsemete boldog édesanyja vagyok. Szeretném bemutatni néhány egyszerű saját készítésű játékunkat, ajándékunkat, hátha más is hasznát veszi... Ha tetszenek, légy rendszeres olvasóm, várlak vissza... (Harsányi Éva)

2013. április 16., kedd

Hogyan tervezz ha nem tudsz jól rajzolni...

Történt egyszer rég, hogy a lakberendezési tanulmányaim során véres verítékkel megrajzoltam minden egyes  beadandó anyagot, tervet, végül a záróvizsgát. Hála grafika és ábrázológeometria tanáraimnak még az én szabadkézi rajzokra egyébként képtelen kezeim alól is emészthető rajzok kerültek ki. Persze azoknál akik tényleg tudnak rajzolni ez nekem nagyon-nagyon sokszor több energiát és időt emészt fel.
Persze ez a módszer csak később jutott eszembe, azóta bizony néha így tervezek.
Most a barna bőrét épp levedlő játszóterünkről szerettem volna valami látványterv félét, pontosabban arról hogyan festhetnénk át valami vidámabbra.
Ezt a szín összeállítást a fiam találta ki... Azt hiszem ez lesz a befutó...

A módszer gyors, mint a villám:
- Lefotózom az adott dolgot (szobát, bútort, jelen esetben az udvari játszóterünket)
- kinyomtatom festék kímélős módszerrel,
- tollal kihúzom azokat a vonalakat amit szeretnék a rajzon látni,
- skiccpauszt teszek rá, átrajzolom, (természetesen módosítom ha a terv úgy kívánja, most csak színtervet akartam, így változatlan maradt) persze ez sima pausszal vagy bármlyen átlátszóbb papírral működik,
- lefénymásolom, átszínezem  (általában több verzióban).

Mindez tényleg csak néhány perc...

Sk ajándékötlet: varrj piknik zsákot!

Vasárnap piknikeztünk sógornőmékkel a Kopaszi-gáton. Falatozás közben jutott eszembe, hogy a nekik készített piknik zsákot még nem tettem fel a blogra, gyorsan lefotóztam hát telefonnal, hogy megmutassam Nektek.

2013. április 14., vasárnap

Raklapból térelválasztó virágtartó

Raklap ötvenezredszer....
A net évek óta tele van jobbnál jobb raklapból készíthető ötlettel. Én is nagyon sokkal szemeztem, a két árválkodó raklapunkból azt sem tudtam melyiket valósítsuk meg. Aztán az élet megoldotta a dilemmát: szükségünk volt valamire, ami a zöldségágyást kicsit szeparálja a járdától, illetve a kert többi részétől, főleg azért, hogy a játék hevében a dédelgetett növénykéink ne essenek áldozatul.

2013. április 7., vasárnap

Még egy kincstartó (Thomas rajongóknak)

A múltkor már mutattam a fiamnak és a barátjának varrott kis kincstartókat (a mai divatos kifejezéssel élve bármitartónak is nevezhetném). Megnézhetitek itt. Ezúttal a másik barátnak volt szülinapja, neki "kék vonatosat" készítettem.

2013. április 2., kedd

Ajándékozz pénzt saját készítésű perselyben!

Korábban mindig idegesített ha pénzt kaptam valakitől ajándék helyett. Mindig úgy éreztem, hogy nem érek az illetőnek annyit, hogy gondolkodjon kicsit mit is adhatna. Persze vannak olyan alkalmak, esetek, amikor ésszerűbb ez a megoldás, és én is egyre többször kerültem abba a helyzetbe, hogy tudtam, bizony ajándékozókedv ide vagy oda, az ünnepelt igenis jobban örülne ennek a megoldásnak.
Ilyen helyzetben igyekeztem a csomagolást valami olyan tárggyal megoldani, amit vagy én készítettem (nászajándékba festett kincsesláda, szülinapra varott táska) vagy vásároltam (nászajándékba ördöglakatos borosüveg, szülinapra csokoládé).
Nemrég én is kaptam ilyen módon csomagolt pénzt és tényleg más érzés volt: egyáltalán nem háborogtam magamban azon, hogy miért pénzt kapok, inkább kiváncsian bontogattam, és megcsodáltam a hajtogatott hordozót. Ugyanazt a figyelmet így is megkaptam, "dolgozott vele" az ajándékozó, nemcsak letudni akart.
Nemrég én egy kávés üveget alakítottam "persellyé" , amire táblafestékes folt került, amire krétával felírható a cél (jó egy kicsit mű, tudom, hogy már számlákon gyűjtik az emberek a pénzt, nem befőttes üvegben).

2013. április 1., hétfő

Ajándékötlet lánykáknak - hajcsattartó

Találok néha olyan ötleteket a neten, amik bár tüneményesek, mégsem jutok el a megvalósításig, mert elsősorban kislányoknak valók, és a szűkebb családban, baráti körben kisfiúk és nagylányok találhatóak. Megragadtam hát most az alkalmat, amikor meglátogattuk az unokatestvéreméket, ahol két kislányból épp már-már nagylányba hajló leányzó él, most talán még készíthetek hajcsattartót nekik, de később már ők is kinőnek belőle.
Számtalan verzióval találkoztam mindenféle kreatív oldalon, én most egy falra/kilincsre akasztható szalagos megoldást választottam, remélem tetszeni fog nekik (és remélem még nem vágatták rövidre a hajukat!). 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...